Alle praktische info voor het BK op een rij 

20 juni 2023

Op zondag 25 juni gaan we op zoek naar de opvolgers van Kim de Baat en Tim Merlier. Als wielerfan hoef je geen moment van de strijd om de Belgische driekleur te missen. Ontdek hieronder alle praktische informatie en bereid je optimaal voor op het Belgisch Kampioenschap Wielrennen! 

Vroege vogels kunnen vanaf 9.00u terecht in de fanzone aan de start op de Izegemse Grote Markt. Vanaf 9.30u stellen we graag de Elite Vrouwen aan je voor op het startpodium. Een uur later begint het vrouwenpeloton aan hun tocht van 134,2 kilometer. Om 10.35u maken de Elite Mannen hun opwachting op het startpodium. Zij trekken zich op gang om 12.00u voor hun BK over 230,7 kilometer. Wie in de fanzone op de Grote Markt blijft, kan beide wedstrijden op groot scherm volgen en ondertussen genieten van een hapje en een drankje. Je ziet er het vrouwenpeloton twee keer voorbijkomen. De mannen passeren er maar liefst vier keer. Benieuwd of jouw favoriete renster en renner aan de start staat in de Izegem? Ontdek hieronder de deelnemerslijsten. 

Sta je liever op de eerste rij wanneer de nieuwe Belgische kampioenen hun zegegebaar maken? Dan zak je best af naar de fanzone aan de aankomst in de Ambachtenstraat. Daar beleef je tussen 12.00u en 19.00u de verschillende passages, de finish en de podiumceremonie van zowel de Elite Vrouwen als de Elite Mannen. Ook langs het parcours kom je als wielerfan aan je trekken in één van de publiekszones op het Emelgemseplein in Emelgem, het Kachtemsplein in Kachtem of het Marktplein in Ingelmunster. Benieuwd wanneer jouw favoriete renster en renner aan de publiekszones passeren? Bekijk de parcoursinformatie hieronder. 

Wie van plan is om zondag naar Izegem af te zakken, raden we aan om de wagen op een afstand achter te laten. De stad binnenrijden of parkeren in de buurt van het lokale parcours zal op bepaalde plaatsen niet mogelijk zijn. De beste manier om vlot naar het BK te komen, is met de fiets. We voorzien in de start- en aankomstzone een gratis fietsenstalling. Wie een grotere afstand moet overbruggen, kan kiezen voor de trein of bus. Mensen met een beperking kunnen tijdens het BK gebruikmaken van de diensten van Inter. Klik hieronder door voor alle mobiliteitsinfo. 

© Marc Van Hecke