Izegem kreeg tijdens De Ronde voorproefje op het BK

24 april 2023

De Izegemse wielerfans worden in 2023 op hun wenken bediend. Niet alleen organiseert de stad dit jaar het BK wielrennen op de weg, ook in de voorbije Ronde van Vlaanderen was voor Izegem een belangrijke rol weggelegd als Dorp van de Ronde. Tijdens de doortocht van de mannen was het publiek dan ook talrijk aanwezig.

Voor het eerst sinds 2014 passeerde de Ronde van Vlaanderen dit jaar nog eens door het centrum van Izegem. De gaststad van het BK wielrennen was dit jaar bovendien een van de vier Dorpen van de Ronde. Daarmee zette het zijn status als wielerstad extra in de verf. Rond 11.00u werd het peloton onder aanvoering van Yves Lampaert, die in Izegem geboren werd, op de Centrumbrug verwelkomd door een massa supporters.

Verderop, op de Korenmarkt, stonden er heel wat feestelijkheden op het programma. Zo was de wedstrijd tijdens de APERonde vanaf 10.00u op groot scherm te volgen. De sfeer werd verzorgd door coverband Sledgehammer en DJ Audiovibes. Op het binnenplein van het stadhuis was dan weer een kinderdorp voorzien, waar de allerkleinsten zich de hele dag konden uitleven.

Na de rol als Dorp van de Ronde is het voor Izegem uitkijken naar de rol als gaststad voor het BK wielrennen op de weg. Afspraak op zondag 25 juni!