Mobiliteit

Op zondag 25 juni vindt het Belgisch kampioenschap op de weg voor mannen en vrouwen plaats in Izegem. Ben jij een wielerfan in hart en nieren en wil je het BK voor geen geld van de wereld missen? Neem dan de trein, spring op de fiets of ontdek hieronder hoe je best naar Izegem reist!  

De finale van het BK trekt door het hart van Izegem. De stad binnenrijden of parkeren in de buurt van het parcours zal daardoor op bepaalde plaatsen niet mogelijk zijn. Wie naar Izegem komt, raden we aan om de wagen op een afstand achter te laten en met de trein of fiets verder te reizen. Zak tijdig naar het evenement af en mis niets van het spektakel!

Met de fiets

De beste manier om vlot naar het BK te komen, is natuurlijk met de fiets. Op die manier blijft elke bestemming bereikbaar en heb je geen last van omleidingen. Om je fiets in de buurt van de start te parkeren, kan je dit overzicht met bestaande fietsenparkings raadplegen. In de start- en aankomstzone voorzien we een gratis en onbewaakte fietsenstalling. Breng dus zeker je slot mee om je fiets veilig achter te laten.

  • Fietsenparking startzone: Parking Goederenstation
  • Fietsenparking aankomstzone: Ambachtenstraat

Met de trein

Met de trein kan je tot in het station van Izegem reizen. Er is een rechtstreekse verbinding vanuit Kortrijk en Brugge. Vanaf het station van Izegem wandel je zo’n drie minuten tot de startzone en het parcours. De aankomstzone ligt op zo’n 30 minuten wandelen van het station. Op zondag geniet je met een weekendticket bovendien van 50% korting op de ticketprijs. Meer info en een routeplanner vind je op de website van de NMBS.

Geen station met verbinding naar Izegem bij jou in de buurt? Parkeer dan in een NMBS-parking bij een station naar keuze en leg de rest van je reis naar het BK met de trein af. Als treinreiziger parkeer je tegen een voordelig tarief in een NMBS-parking. Een overzicht van alle NMBS-parkings vind je hier.

Met de bus

Plan jouw busrit naar het BK in Izegem via de routeplanner van De Lijn. Hou rekening met een verstoorde uurregeling en een aangepaste verbinding.

Met de wagen

Kom je toch met de wagen naar het BK? Dan adviseren we je om gebruik te maken van de omliggende stations en parkingmogelijkheden buiten de stad. Leg de rest van je reis naar het BK met het openbaar vervoer of de fiets af.

Vertrouw niet op je gps of op je kennis van de streek. Heel wat straten in Izegem en omgeving zullen immers afgesloten zijn voor de doorgang van de renners. Hou er rekening mee dat de reistijd kan oplopen door omleidingen en drukte.

We voorzien publieksparkings aan de rand van het centrum in Izegem. Deze parkings hebben een beperkte capaciteit en zullen afgesloten worden zodra ze volzet zijn. Zak dus tijdig af naar Izegem en neem op de E403 Afrit 7 Roeselare-Izegem. Izegem zal enkel via deze afrit toegankelijk zijn. Volg vanaf daar de lokale bewegwijzering PUBLIEK en de aanwijzingen van de stewards. Indien je vervolgens graag naar de start- of aankomstzone gaat, hou je best rekening met een wandeling tot 45 minuten, afhankelijk van de parkingplaats die je van de stewards toegewezen krijgt.

Met de autocar

We voorzien een parkeerzone voor autocars in Izegem. Neem de E403 Afrit 6 Roeselare-Rumbeke, rij richting Izegem en volg vanaf daar de lokale bewegwijzering en de aanwijzingen van de stewards. Een parkeerplaats reserveren kan door je aan te melden via info@bkizegem2023.be. Vermeld daarbij duidelijk de nummerplaat en het verwachte aankomstuur. Opgelet, zonder reservatie kunnen we geen parkeerplaats garanderen. De parkeerzone voor autocars kan ook gebruikt worden als pick-up- en drop-offpunt. We vragen om je ook hiervoor aan te melden via info@bkizegem2023.be. Zowel de start- als aankomstzone ligt op zo’n 15 minuten wandelen van de parkeerzone voor autocars.

Met de mobilhome

Met een mobilhome kan je zonder reservatie terecht op ‘Parking Goederenstation’ in het centrum van Izegem, vlakbij de startzone en het lokale parcours. Hou er rekening mee dat je enkel kan aanrijden op zaterdag 24 juni, de plaatsen beperkt zijn en er geen water- en elektriciteitsvoorzieningen zijn. Uitrijden kan na afloop van het BK.